Vas odbor za razvoj

Dragi članovi IEEE sekcije,
Povod ovog izvještaja je formiranje udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC – LC Sarajevo. U mjesecu julu tekuće godine smo saznali za djelovanje EESTEC-a na prostorima Evrope. Kao grupa entuzijasta kontaktirali smo Internacionalni Board EESTEC-a i tako i aplicirali za pridruženje organizaciji. 20. septembra 2006. smo oficijelno primljeni i od tada počinjemo sa našim djelovanjem.

Naime, EESTEC je neprofitabilna organizacija za studente elektrotehnike sa univerziteta, instituta ili tehničkih škola iz cijele Evrope (Electrical Engineering STudents European association). Osnovana je u Eindhovenu, Holandija 1986. godine. Trenutno postoje 33 lokalna komiteta (LC) širom Evrope.

Trenutno imamo 43 člana, i do sada smo uzeli učešće na 3 workshopa:
1.Tesla Neverending Story - Beograd (www.tesla2006.org)
2.Modern Web Tehnologies – Niš (http://www.itseminar.org)
3.EESTEC Chairpersons Meeting – Istambul (http://www.ecm2006istanbul.org/)

Neki od naših članova su prijavljeni i za Grab razmjenu (http://eestec.etf.bg.ac.yu/) koja se održava u Beogradu od 4. do 10. decembra 2006. Naši članovi imaju priliku biti učesnici na svim eventima koji se u toku godine održavaju u 33 LC-ja širom Evrope (http://www.eestec.org/yellowpages/localcoms.php). Članstvo u EESTEC-u je besplatno.

Mislim da je važno spomenuti da je suradnja između IEEE-a i EESTEC-a na visokom nivou širom Evrope. Dok EESTEC IEEE-u pomaže pri motivaciji i aktivaciji članova, IEEE pruža profesionalnu i drugu podršku EESTEC-u.

To je slučaj i na našem fakultetu. Ovom prilikom bismo se ujedno i zahvalili na podršci profesorice Peruničić koja nam je pomogla prilikom pronalaženja prostora za održavanje sastanaka na fakultetu i povezala nas sa Upravom fakulteta.

Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati na faris.nizamic@ieee.org ili posjetiti stranicu www.eestec-sa.ba.


Faris Nizamić
Chairman LC Sarajevo

Valid XHTML 1.0 Strict