Vas odbor za razvoj

Novosti iz Instituta

The Institute - zvanični newsletter IEEE

25. 10. 2006

Mohammad Essaaidi, voditelje marokanske sekcije IEEE, obavijestio nas je da je produžen rok za prijavu radova na ICTIS '07. Više informacija možete naći u njegovom e-mailu.

Novosti iz Udruženja IEEE BiH

02. 12. 2006

Inicijative

Osnivanje organizacije EESTEC na ETF Sarajevo.
Kolega Faris Nizamić osnovao je na ETF-u Sarajevu odjeljak organizacije EESTEC koja blisko sarađuje sa IEEE (više informacija o EESTEC-u). Na sljedećem linku nalazi se njegova informacija i poziv da se pridružite organizaciji. Stranica EESTEC odjeljka Sarajevo nalazi se na adresi www.eestec-sa.ba.

Osnivanje grupa (chapter) za Komunikacije, Energetiku i Računarstvo.
U toku je skupljanje potpisa na peticiji da se osnuju grupe za Komunikacije (Mesud Hadžialić), Energetiku (Salih Čaršimamović) i Računarstvo (Zikrija Avdagić). Ako ste zainteresovani da podržite ovu akciju, kliknite na ime osobe - nosioca inicijative kako biste im poslali pismo preko naše kontakt forme. Oni će vas uputiti kako da to uradite.

Potpisana peticija za osnivanje WIE (Women in engineering)
WIE je organizacija pridruzena IEEE (web stranica). Nosilac inicijative je Dušanka Bošković. Veliku pomoć pri prikupljanju potpisa na peticiji imali smo od koleginice Sabine Dačić. Sabina je već ranije obavila jedan veliki posao na prikupljanju potpisa za osnivanje BiH sekcije. Kada osnivanje WIE bude odobreno, biće objavljen program rada.

Izbor starijih članova (Senior Member) IEEE
Naša sekcija u ovom trenutku ima samo jednog starijeg člana, iako mnogi članovi sekcije imaju uslove da budu promovisani na to zvanje. Uslove za izbor možete naći na stranici IEEE. Da biste se kvalifikovali potrebna vam je podrška tri starija člana. Molimo kolege koje žele da budu promovisani da popune odgovarajući formular i da ga pošalju kolegici Brani Peruničić, kako bi ih kandidirala u ime sekcije. Ako imate teškoće da nađete starije članove koji bi vas podržali, javite se istoj osobi.

29. 10. 2006

Predstavljamo vam novu web stranicu IEEE sekcije za Bosnu i Hercegovinu. Sadržaj stranice možete naći sa desne strane.

Novosti iz Studentskih ogranaka

18. 10. 2006

Koordinator studentskih ogranaka regije 8 Michael Gloegl obavještava nas o mogućnostima zaposlenja širom Evrope. U saradnji sa organizacijom "Careers in Europe", 12. i 13. decembra biće održan Careers in Europe Forum, panevropski događaj tokom kojeg se kandidati sreću sa regruterima poznatih firmi. Rok za prijavu za učešće je 31. decembar, a više informacija može se naći na www.careersineurope.com.

Valid XHTML 1.0 Strict